Praktijk weer geopend. Wel extra maatregelen.

Praktijk weer geopend
Met ingang van woensdag 22 april mogen tandartspraktijken de reguliere zorg voorzichtig weer opstarten.
Onder strenge voorwaarden kunnen we de meeste patiënten inmiddels ontvangen en het grootste deel van de behandelingen weer uitvoeren. Wel hebben we te maken met een behandelachterstand van bijna anderhalve maand en nog niet direct beschikking over de volledige (behandel)capaciteit van ons mondzorg team. 

De komende weken gaan wij ons best doen om zoveel mogelijk van de eerder afgebelde afspraken opnieuw in te plannen. Wij proberen hierbij te prioriteren op basis van urgentie om te voorkomen dat er, door uitstel van behandeling, blijvende schade ontstaat aan gebitten. Het kan zijn dat het hierdoor even duurt voordat we contact met u opnemen. Wij hopen op uw begrip voor deze situatie en doen er alles aan om de opgelopen achterstand zo snel mogelijk ongedaan te maken.

LET OP: Wanneer u of uw huisgenoten last hebben van hoesten, niezen, koorts, algemene verkoudheidsklachten of overige COVID-gerelateerde symptomen dan verzoeken we u vriendelijk om eventuele afspraken te annuleren. Wanneer u en/of uw huisgenoten langer dan 24 uur klachtenvrij zijn komt u weer voor behandeling in aanmerking.

Afspraakinformatie
Wanneer u een afspraak heeft staan zal het er de komende periode iets anders aan toe gaan dan u gewend bent. Hieronder sommen wij de getroffen maatregelen op. Wat kunt u verwachten en wat verwachten wij van u:

 • We kunnen jammer genoeg geen gebruik maken van onze wachtkamer vanwege beperkte (bewegings)ruimte. U wordt dan ook vriendelijk verzocht om voor de deur plaats te nemen en te wachten tot u wordt binnengehaald door een van onze medewerkers. Houdt u alstublieft rekening met het weer en de temperatuur en trek gepaste kleding aan.

 • Komt u alstublieft niet te vroeg op uw afspraak. Er is slechts beperkte zitruimte voor de deur. Ook kunt u op deze manier uw eigen wachttijd verkorten.

 • Kom indien mogelijk alleen naar de praktijk. Mocht dit echt niet mogelijk zijn dan mag er één begeleider mee naar binnen.

 • U wordt opgehaald aan de deur wanneer de kamer klaar is voor uw behandeling. We schudden uiteraard geen handen. Raakt u alstublieft niets aan vanaf het moment dat u de praktijk betreedt. WIJ openen en sluiten de deuren voor u, blijft u alstublieft wachten. Zo houden wij de controle over wat er schoongemaakt moet worden.

 • We stellen u direct bij binnenkomst een aantal vragen omtrent uw fysieke gesteldheid en meten uw lichaamstemperatuur met een contactloze infrarood koortsthermometer. Wanneer uw lichaamstemperatuur lager is dan 38 graden Celsius en u geen COVID-gerelateerde symptomen heeft dan komt u in aanmerking voor behandeling.

 • De behandelaar neemt u vervolgens rechtstreeks mee naar de behandelkamer. U neemt uw jas en spullen met u mee.

 • In de behandelkamer heeft u gelegenheid om uw jas op te hangen en uw spullen op de kast te plaatsen. Bedenk van te voren alvast of u uw bril af wilt zetten, telefoon uit wilt zetten etc.
  U kunt uw spullen namelijk niet meer gebruiken tot na de behandeling.

 • Hierna wordt u verzocht om uw handen te desinfecteren met een alcoholgel. We willen u nadrukkelijk verzoeken om vervolgens niets meer aan te raken, ook niet uw eigen mond of gezicht.

 • Wanneer er een behandeling wordt uitgevoerd waarbij er spetters en/of waterdruppels vrijkomen wordt u verzocht om vooraf 1 minuut te spoelen met een oplossing van waterstofperoxide. Hiermee verlagen we de bacteriële en virale lading in de mond aanzienlijk.

 • Na de behandeling begeleiden we u weer naar de balie of de voordeur. WIJ zullen deuren voor u openen en sluiten, blijft u alstublieft wachten tot dit gebeurt en doe het niet zelf.
  Zo houden wij de controle over wat er schoongemaakt moet worden.

 • Controles en gebitsreinigingen kunnen in veel gevallen weer gecombineerd worden. We zitten iets ruimer in onze voorraad persoonlijke beschermingsmiddelen dan aan het begin van de pandemie.

  We hopen op uw begrip in deze lastige tijden.

© 2009-2022 Tandartspraktijk Nedereind