Belangrijke wijziging: Declaraties voor kinderen


Kinderen

Begin dit jaar is onze praktijk een proef gestart om de rekeningen van de jeugd (kinderen tot en met 17 jaar) rechtstreeks naar de verzekering te sturen.
Vanwege goede resultaten en positieve feedback van onze ‘testpatiënten’ is besloten om deze situatie permanent te maken.

In de praktijk betekent dit voor u dat alle tandartskosten voor kinderen tot en met 17 jaar niet meer aan u gefactureerd zullen worden en dus ook niet door u aan ons betaald hoeven worden. Deze declaraties worden vanuit onze software vanaf nu rechtstreeks naar de desbetreffende zorgverzekeraar gestuurd. Deze zal op zijn beurt de openstaande bedragen aan ons overmaken. U heeft hier in principe dus geen omkijken meer naar.

We hopen u hiermee een stukje extra service te bieden omdat we ons weldegelijk realiseren dat, met name voor grote gezinnen, de tandartskosten al snel op kunnen lopen.

Volwassenen
Voor volwassenen (iedereen van 18 jaar en ouder) is er niks veranderd en blijven onze bestaande regels en methoden van kracht. U ontvangt in principe na afloop van een behandeling de factuur aan onze balie. We willen u dan nog steeds vriendelijk verzoeken om bedragen onder de € 150,- direct aan onze balie af te rekenen. Facturen boven dit bedrag kunt u eerst indienen bij uw zorgverzekeraar en achteraf (binnen 30 dagen) aan ons overmaken.

© 2009-2020 Tandartspraktijk Nedereind